ÜDVÖZÖLJÜK A
TISZATÁJ KÖZALAPÍTVÁNY
HONLAPJÁN!

Tevékenységeink

Szamárháti Látogatóközpont

Bemutatkozás

A Látogatóközpont és bemutató gazdaság kizárólag előre egyeztetett időpontban fogad vendégeket, megértésüket köszönjük!

A Közép-Tiszavidék északi részén elterülő Taktaköz kistáj déli csücskébe invitálunk minden kedves érdeklődőt, a formakincseiben és élővilágában a hajdani árvízjárta vidék emlékét még őrző, morotvákkal, mocsarakkal, bokorfüzekkel és keményfaligetekkel tarkított füves puszták különleges hangulatú világának felfedezésére. Szamárháti Látogatóközpontunk, mely természetvédelmi oltalom alatt álló területen, a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzetben található, kellemes kikapcsolódási helyszínt nyújt mind a természetbarát kirándulók, családok, mind a több napot itt eltölteni szándékozó nagyobb felnőtt- vagy gyermekcsoportok számára, de akár vállalati vagy szakmai rendezvények lebonyolításához is ideális környezetet biztosít.

  • Természetközeli, vegyszermentes módon tartott őshonos háziállatok bemutatása (magyar szürke marha, magyar házibivaly, parlagi kecske, racka juh, ló, parlagi szamár);

  • Bográcsolási, üstben főzési, szalonnasütési lehetőség;

  • Helyszín biztosítása családi és osztálykirándulásokhoz, táborokhoz, vállalati tréningekhez csendes, nyugodt környezetben a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzet szívében;

  • Szálláslehetőség kutatási, környezeti nevelési és egyéb szakmai programok résztvevői számára;

  • Szakmai napok szervezése, egyéb rendezvények lebonyolítása;

  • 50 férőhelyes konferenciaterem

Tájékoztató a Szamárháti Látogatóközpont igénybevételével kapcsolatban

A Szamárháti Látogatóközpont természetvédelmi oltalom alatt álló területen, a Kesznyéteni Tájvédelmi Körzetben fekszik, a Látogatóközponthoz kapcsolódóan pedig a Tiszatáj Közalapítvány őshonos háziállatfajtákból álló állománnyal rendelkező agrár-környezetgazdálkodási bemutató gazdaságot is üzemeltet, amelynek fenntartása érdekében folyamatos munkavégzés, gazdálkodás zajlik a területen, ezért a Látogatóközpont igénybevétele során kérjük az alábbiakat figyelembe venni:

  • A környék állatvilága nyugalmának érdekében kérjük, hogy a helyszínen a hangoskodást - különös tekintettel a szabadtéri zenelejátszásra - mellőzni szíveskedjenek! Köszönjük!

  • Balesetvédelmi és állategészségügyi okok miatt a gazdaság állatai és a tartásukra szolgáló területek, építmények, karámok kizárólag előre egyeztetett időpontban és a Közalapítvány által biztosított kísérővel közelíthetőek meg - megértésüket köszönjük!

  • Vendégek, látogatók saját testi épségük védelme érdekében a gazdaság állatai között és a gépudvarban NEM tartózkodhatnak!

  • Csoportos látogatások, a Látogatóközpontba szervezett rendezvények tervezésekor kérjük, a Látogatóközpont részletes Házirendjét áttanulmányozni szíveskedjenek! Köszönjük!

Megközelítés

Az alábbi térkép a Tiszaújvárosból induló megközelítési útvonalat tartalmazza (Sajó-híd járhatósága esetén). A térképet mozgathatja, ha a képbe kattint és lenyomva tartja az egérgombot. A "+" jellel nagyíthatja, a "-" jellel kicsinyítheti a térképet.

GPS koordináták: 47°59'14.0"N 21°03'38.0"E (47.987215, 21.060555)

Támogassa Ön is munkánkat
Adója 1%-ával
Egyedi mértékű
pénzbeni juttatással
Kézműves,
hagyományőrző
termék vásárlásával