Tevékenységeink

Tavaszlesen hírek

A Döntő

A Döntőnek - amelyet 2022. június 9-én rendeztünk meg - ezúttal is a Szamárháti Látogatóközpont adott otthont. A korábbi évekből már jól ismert játékvezetőink, Dr. Legány András Bandi bácsi és Vértes Imréné Piroska néni jóvoltából ismét játékos, vidám hangulatban telhetett a záró forduló, amelyen 20 kétfős csapat mérte össze tudását. A feladatsor rejtegetett néhol furfangos vagy elgondolkodtató kérdéseket is, a legfőbb célunk azonban mindezzel - a csapatok felkészültségének összemérése mellett - mindig is a játékos formában történő tudásátadás.

Az előre megadott témakörökre épülő vetélkedés 10 feladatból állt, valamint a korábban beküldött "Morfológiai párvadászat"-ra kapott pontokat is beszámítottuk az eredménybe. A Döntőn a maximálisan elérhető pontszám 357 volt, az elért eredmények, valamint a feladatsor és a megoldókulcs letölthető a dokumentumok fenti táblázatából.

A Döntőn legeredményesebben szereplő nyolc csapat meghívást nyert a nyári "Tavaszlesen"-jutalomtáborba, a többi csapat pedig a Meike Bosch: Falevelek életnagyságban, illetve a Bernáth István: Nemzeti parkjaink c. könyv egy-egy példányával gazdagodhatott. Ezenkívül a döntősöket megajándékoztuk egyedi kitűzővel, oklevéllel, egy-egy praktikus vászonhátizsákkal, kiadványokkal, valamint a Természetbúvár Alapítvány felajánlása jóvoltából a Természetbúvár magazin egy-egy példányával is.

A Döntőn a legjobb eredményt elérő csapat iskoláját megillető "Tavaszlesen"-vándorserleget a Tiszadadai Holló László Általános Iskola szerezte meg az első helyen végzett Bálint Zsanett (8.oszt.) és Szántai Kinga (8.oszt.) alkotta "Tiszavirág" csapat kiváló szereplése révén - felkészítő tanáruk Sady Sándor András.

Reméljük, mindenki vidám élményekkel tért haza a megmérettetésről, és talán ahhoz is hozzájárulhattunk, hogy a vetélkedő témakörei révén a résztvevő fiatalok felfedezzék, hogy természeti környezetünk és kultúránk milyen sok kincset rejt.

Gratulálunk és természeti élményekben gazdag, kellemes nyarat kívánunk minden csapatnak és pedagógusnak!

Támogassa Ön is munkánkat
Adója 1%-ával
Egyedi mértékű
pénzbeni juttatással
Kézműves,
hagyományőrző
termék vásárlásával