Tevékenységeink

Hírek

Pásztorételek rotyogtak Szamárháton

Finomabbnál finomabb pásztorételeket kóstolgathattak mindazok, akik kilátogattak 2024. május 25-én a X. Szamárháti Pásztorételfőző Viadalra, amely rendezvénynek a Közalapítványunk kesznyéteni látogatóközpontja adott otthont.

A megmérettetésen 11 főzőcsapat vett részt. A zsűri elnökeként Zsófi János urat, a Szabadtűzi Lovagrend lovagját köszönthettük, mellette a zsűri még két taggal, Firtkó József Zsolt alpolgármester úrral és Bodnár Dániel Mihály szakács úrral egészült ki.

Az értékelőbizottság szerint az elkészült ételek egytől egyig ízletesre sikerültek. Az első helyet a zsűri a Balmazújvárosi Betyárok nevű csapatnak ítélte oda az ínycsiklandó Birkapaprikásuk alapján. A csapat tagjaként körünkben üdvözölhettük a Hortobágy Örökös Pásztora címmel kitüntetett Németi János juhász urat is. A második helyet a Szolnoki Betyárok csapata szerezte meg, akik Betyár finomságokat készítettek. A harmadik helyezett pedig az Újszásziak nevű csapat lett a Marhapörköltjükkel, melyet nokedlivel tálaltak. A viadal fődíjául a Pro Tiszatáj Nonprofit Kft. egy választott magyar szürke bikaborjút ajánlott fel, a II. helyezett a Trencsényi Tibor fazekasmester úr által készített kerámia-főzőedényt, a III. helyezett csapat pedig a Bodnár Mihály Dániel úr által készített díszesen megfaragott szürke marha tülköt vehette át nyereményként.

Különdíjjal jutalmazta a zsűri a balmazújvárosi Kamilla csapat slambucát, valamint a Bográcsozó pásztorok csipetkével körített Pásztorgulyását.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Galériában az Életképek között, továbbá - ha nem szól közbe a technika ördöge, akkor - az alábbiakban is.

Támogassa Ön is munkánkat
Adója 1%-ával
Egyedi mértékű
pénzbeni juttatással
Kézműves,
hagyományőrző
termék vásárlásával