Tevékenységeink

Tavaszlesen hírek

Augusztusban táboroztak az idei vetélkedő legjobbjai

A döntős eredményük alapján meghívott fiatalok számára a "Tavaszlesen" jutalomtábort augusztusban rendeztük meg, amelynek szakmai vezetői Petrilla Enikő és Petrilla Attila környezeti nevelők voltak. A résztvevők elhelyezését Közalapítványunk kesznyéteni látogatóközpontjában biztosítottuk.

A tábori programok során a fiatalok szinte észrevétlenül is rengeteg gyakorlati ismerettel gazdagodhattak olyan témákban, mint például természetismeret, természetvédelem, régi hagyományos pásztorkodás, pásztorélet, miközben természetvédelmi közalapítványunk tevékenységeivel és bemutató gazdaságával is megismerkedhettek.

Az informális tanulás mellett természetesen jutott idő a kikapcsolódásra, játékra és egymás megismerésére is. Két lelkes önkéntesünk, Berecz Antónia és Virágh Márk segítő közreműködése és az általuk összeállított izgalmas és vidám feladatok, csapatjátékok is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a különböző településekről érkezett diákok hamar összebarátkoztak, és remek csapattá kovácsolódtak össze.

A tábor ideje alatt egy buszos kirándulás keretében a hortobágyi pusztával, a híres Mátai Ménessel, a Hortobágyi Madárkórház munkájával és pácienseivel, valamint a Pusztai Állatpark őshonos háziállataival is megismerkedhettek a gyerekek. A kirándulás megvalósításában szakmai partnerünk, a Madárkórház és a hortobágyi kollégák jelentős támogatást nyújtottak.

Támogassa Ön is munkánkat
Adója 1%-ával
Egyedi mértékű
pénzbeni juttatással
Kézműves,
hagyományőrző
termék vásárlásával