"Víz a tájban" konferencia - 2022.11.16.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi Közalapítvány konferenciát rendez „Víz a tájban” címmel 2022.11.16-án a Közalapítvány Kesznyéten, Szamárháti-tanyán található látogatóközpontjában.

A természetvédők már évtizedek óta érzékelik a természeti értékek pusztulását, degradálódását a klímaváltozás okozta időjárási anomáliák miatt. A vízhiányt különböző élőhely-rehabilitációs programok megvalósításával próbálták orvosolni. A klímaváltozási folyamat előrehaladásával azonban egyre világosabbá válik, hogy az érzékeny természeti rendszerekben bekövetkező negatív változások által jelzett problémák már a mezőgazdálkodásban is jelentkeznek, terméskiesést, és végső soron a lakosság  élelmiszer-ellátásának veszélyeztetettségét okozva. A 2021-22-es év rendkívüli aszálya felhívta a figyelmet a megoldáskeresés és a cselekvés fontosságára. A konferencia különböző szakterületek képviselőinek előadásain keresztül kíván fórumot adni a probléma elemzéséhez, a lehetséges megoldások bemutatásához.
A konferencián való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt. Várunk szeretettel minden érdeklődőt, a regisztrációt érdemes minél előbb megtenni!

Tovább a konferencia részleteihez és a regisztrációhoz...